lördag 13 december 2014

Te och politik i en salig blandning

Vi kör de två senaste dagarnas tekalender lite snabbt, för nu finns det oroväckande politik att diskutera.

Dag 11:

Rött te från Gotland, Den raude. Det var gott.

Dag 12:

Earl grey cream. Det smakade som earl grey med en touch av grädde. Trevligt.

Okej, då går vi in på hetgröten. Det är dags för Sverigedemokraterna igen. Kent Ekeroth har skrivit en motion.

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Ovriga-dokument/Ovrigt-dokument/Reformering-av-lag-om-behandli_H2021106/

Herregud.

Det är alltså Sverige, år 2014, och ett parti med ca: 13% har mandat att lägga fram detta. Det är så skrämmande att man knappt vågar andas. Hej nazityskland, oj vad vi har saknat dig. Nä, just det. Det finns absolut inga kopplingar mellan Sverigedemokraterna och nazisterna. Absolut inte.

För att stolpa ned motionen lite, så här på kvällskvisten.

1. Anledningen till att man behöver börja registrera invandrare (och andra generationens invandrare) (och alla som av någon anledning inte kan räknas till den fantastiska gruppen av "svenska medborgare", inte på riktigt) är att:

"Jag menar att Sverige måste kunna ha tillgång även till information och statistik i den grupp som i dagsläget endast benämns ”svenska medborgare”. För att kunna förstå trender, mönster och hur samhället utvecklas kan vi inte blunda för den invandrarrelaterade brottsligheten eller de ekonomiska konsekvenserna bland den första eller andra generationens invandrare som erhållit svenskt medborgarskap."
Just ja, för att kunna förstå trender, mönster och hur samhället utvecklas. Därför behöver vi informationen. Okej, det låter ju vettigt. Men vänta här, bygger inte Ekeroth hela sin argumentation på någon form av "information" som han redan samlat in? Behöver han verkligen mer? Eller är det så att hans belägg inte riktigt håller? Och om han nu redan vet att större delen av brottslingarna i Sverige är invandrare (såklart...) så är vi plötsligt inne på individnivå. Du är inte svensk, det är därför du begår brott. Då är du inte välkommen. Punkt slut. 
2. Vi snackar alltså nationalitet, inte etnicitet eller ras. Bra att veta. Hur ska det specificeras ytterligare? När tillhör man den "Svenska nationaliteten"? Gör jag, med min tyska morfarsfarfar, det? Du? Mina vänner med judiskt ursprung? 
3. Okej, Herr Ekeroth, vad vill du göra med informationen när du väl samlat in den? Något konkret förslag? Nähe, det var nästa motion. När ni vunnit ännu lite mer makt. Okej, vi ser inte fram emot den.
Snälla, om det är någon som råkat titta in här (kanske efter en sökning på SD) och spontant tycker att det ligger något i vad han säger, öppna en historiebok. Världen har redan provat det här. Det gick dåligt. Alltså kan vi istället försöka komma ihåg vad vi lärde oss och göra rätt den här gången. Att ge SD mer makt är inte en del av den lösningen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar